​Εταιρική Επικοινωνία

Η efrata παρέχει προγράμματα επικοινωνίας που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, από εταιρικό λανσάρισμα, ως προγράμματα διαχείρισης φήμης, με βασικό στόχο πάντα τα προγράμματα που σχεδιάζουμε να ανταποκρίνονται στους επιχειρηματικούς σκοπούς του πελάτη. Αρχικά, θέλουμε να καταλάβουμε την κουλτούρα του κάθε πελάτη, τη νοοτροπία του και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δημιουργούμε μηνύματα που βοηθάνε να επικοινωνήσουμε την ιστορία τους με ενδιαφέρον τρόπο. Στη συνέχεια, δουλεύουμε πολύ στενά μαζί τους για αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους. Η efrata ειδικεύεται στο να βοηθά τους πελάτες της να χτίσουν την εταιρική προβολή τους μέσω σχέσεων με τους εκπροσώπους ΜΜΕ. Παράλληλα, διαθέτει εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, με μεγάλη εμπειρία σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Οι υπηρεσίες εταιρικής επικοινωνίας, περιλαμβάνουν:

 • Brand audits
 • Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
 • Διαχείριση Κρίσεων
 • Εταιρική προβολή
 • Σχέσεις με τα ΜΜΕ
 • Στρατηγική Επικοινωνία

​Media Relations

Πιστεύουμε ότι το βασικότερο στοιχείο στο PR είναι η ικανότητα να φτιάξεις μια καλή ιστορία. Με στελέχη που προέρχονται από το δημοσιογραφικό χώρο και από τον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας, είμαστε σε θέση να προβλέπουμε το χάρτη των media και να επικοινωνούμε τα μηνύματα των πελατών μας, πολλές φορές δημιουργώντας ολοκληρωμένα πακέτα πληροφόρησης για δημοσιογράφους και bloggers. Κι εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι πολύ σημαντικό να ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα αιτήματα τους. Η πείρα της εταιρείας μας στα media relations καλύπτει τομείς όπως τα εταιρικά και καταναλωτικά προϊόντα, αλλά και τα social media. Η efrata διασφαλίζει ότι οι καμπάνιες media συνάδουν με τις καμπάνιες blogger και άλλες στρατηγικές social media PR, όπως και με άλλες πρωτοβουλίες marketing κι επικοινωνίας.

Η efrata διαθέτει τα κατάλληλα στελέχη για global media relations strategies που ανταποκρίνονται στους επιχειρηματικούς σκοπούς του πελάτη, αλλά πάντα έχοντας υπόψη τη διαφορετική νοοτροπία των media ανά τον κόσμο. Η efrata παρέχει SEO public relations strategies, μέσω των μεγαλυτέρων search engines.

 • Οι υπηρεσίες Media relations περιλαμβάνουν:
 • Προγράμματα βραβεύσεων
 • Σχέσεις με blogs
 • Case study placement
 • Συγγραφή δελτίων τύπου, άρθρων, case studies
 • Παρακολούθηση δημοσιότητας
 • Media events – συζητήσεις, συναντήσεις, συνεντεύξεις τύπου
 • Media tours
 • Media training
 • Λειτουργία & Υποστήριξη Γραφείου Τύπου
 • Product launches
 • Social media press releases

Digital, SEO & Social Media PR

Για την efrata το PR πρέπει να είναι άμεσο και ορατό. Σήμερα, κάτι τέτοιο είναι παραπάνω από απαραίτητο. Δημιουργούμε το περιεχόμενο, το διανέμουμε, το σχολιάζουμε, το κοινοποιούμε, και κυκλοφορεί σε μεγάλο εύρος μέσω των social media, των search engines και του ψηφιακού χώρου. Οι εταιρείες πρέπει άμεσα να μπορούν να αναγνωρίζουν, να ενημερώνονται και να παίρνουν μέρος σε συζητήσεις που γίνονται γύρω από το προϊόν τους. Θα πρέπει να επικοινωνούν χρησιμοποιώντας κανάλια που επιλέγει και το κοινό- στόχος τους και να είναι σίγουροι ότι το μήνυμα που θα επικοινωνήσουν θα είναι αντιληπτό ανά τον κόσμο μέσα σε μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Η efrata προσεγγίζει τα social media PR μέσα από ένα πρίσμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών. Αναπτύσσει εύχρηστα προγράμματα digital PR που υποστηρίζουν τους επιχειρηματικούς σκοπούς του πελάτη, βασιζόμενα σε συγκεκριμένο περιεχόμενο, και χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία και την τεχνολογία που απαιτείται ανά περίπτωση. Η efrata χρησιμοποιεί video, Flash, Web, graphic design και υπηρεσίες Search Engine Optimization (SEO), για να υποστηρίξει τις καμπάνιες PR. Τα Social media, digital and SEO PR, περιλαμβάνουν τις ακόλουθες υπηρεσίες: Social media PR audits – κάθε καμπάνια PR θα πρέπει να ξεκινάει με ένα audit προκειμένου να προσδιορίσουμε τα κανάλια, αλλά και τον τρόπο που επικοινωνούν όσοι ασχολούνται με το προϊόν του πελάτη. Τα Audits έχουν σαν αποτέλεσμα ένα λεπτομερές report, την ανάλυση των ευρημάτων, αλλά και τις μελλοντικές προτάσεις. Social media PR monitoring – παρέχεται συνεχής παρακολούθηση των συζητήσεων με τη χρήση ενός συνδυασμού εργαλείων τροφοδοσίας και αναζήτησης. Οι πελάτες μας μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν αποδελτίωση μέσω καθημερινών reports ή εξατομικευμένων portal. Η efrata παρέχει αναλυτικό report σχετικά με την επιρροή των social media,των καναλιών αλλά και των trends που προκύπτουν καθημερινά. Social content creation – το «social content» μπορεί να είναι κείμενο, αρχείο ήχου, αρχείο video. Η efrata δουλεύει στενά με τους πελάτες της για να αναπτύξουν τους στόχους που θέλουν να πετύχουν, το concept, τα κείμενα, την «ιστορία» και γενικότερα όλη τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Η ομάδα της efrata παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη για την επικοινωνία μηνυμάτων μέσω των δικτύων social media. Blogger relations – προσδιορίζουμε τα σχετικά blogs στην έναρξη της καμπάνιας, και χτίζουμε σχέσεις με τους αντίστοιχους bloggers. Community engagement – όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα προϊόν είναι μέλη της κοινότητας που επικοινωνούν τακτικά. Social media PR ambassadors – η efrata διοργανώνει workshops για να βοηθήσει τους πελάτες της να χρησιμοποιούν social networks, κοινότητες και micro blogs, ενώ εργάζεται στενά με τους πελάτες προκειμένου να εντάξει τα κανάλια αυτά στα προγράμματα επικοινωνίας τους. Social media PR measurement – η efrata έχει αναπτύξει μια μέθοδο μέτρησης που επιτρέπει στους πελάτες της να αξιολογούν την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων social media.

Εσωτερική Επικοινωνία

Οι έννοιες της εσωτερικής κι εξωτερικής επικοινωνίας είναι συγκλίνουσες. Σήμερα, μια εσωτερική ανακοίνωση, θα γίνει «εξωτερική ανακοίνωση» σε λίγες μόνο ώρες. Ο τρόπος που επικοινωνεί μια εταιρεία προς τα έξω βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη νοοτροπία της εταιρείας εσωτερικά. Αν το μήνυμα δεν είναι «γέννημα» π.χ. κάποιου υπαλλήλου μέσω της σελίδας του στο twitter ή του blog του, η ασυνέπεια θα αποκαλυφθεί πολύ γρήγορα. Οι στρατηγικές επικοινωνίας μπορεί να επιτύχουν ή να αποτύχουν, βάση του τρόπου που γίνεται η σχετική ενημέρωση εσωτερικά. Η efrata δίνει μεγάλη σημασία στην ορθή κατανόηση οποιασδήποτε ενέργειας PR εσωτερικά. Βοηθάμε τους πελάτες μας στην ανάπτυξη τακτικών εσωτερικής επικοινωνίας, προκειμένου να επικοινωνήσουν ένα μήνυμα – κλειδί στους εργαζόμενους ή προκειμένου να εντοπίσουν τους εργαζόμενους εκείνους που θα συμμετάσχουν σε εξωτερικά επικοινωνιακά προγράμματα. Οι υπηρεσίες εσωτερικής επικοινωνίας περιλαμβάνουν:

 • Εσωτερική έρευνα
 • Πολιτικές social media
 • Καμπάνιες εσωτερικής επικοινωνίας
 • Εταιρικά video

Δημιουργικές και Ψηφιακές Υπηρεσίες

Η ομάδα Creative & Digital αποτελείται από γραφίστες, web developers, video experts, φωτογράφους, υπεύθυνους social media, επαγγελματίες σε θέματα PR, κειμενογράφους και δημοσιογράφους. Η συγκεκριμένη ομάδα συνεργάζεται με τους account managers προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες δημιουργικού ως μέρος του προγράμματος PR και marketing του κάθε πελάτη. Οι υπηρεσίες παραγωγής παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα προγράμματα που σχεδιάζουμε για τους πελάτες, ενώ οι creative directors επιβλέπουν το κάθε project ξεχωριστά, μέχρι την ολοκλήρωσή του. Οι υπηρεσίες Creative & digital περιλαμβάνουν:

 • Σχεδιασμός καμπάνιας δημιουργικού
 • Κατασκευή blogs
 • Videos – interactive, corporate,
 • Viral videos
 • Κειμενογράφοι
 • Συγγραφή σεναρίων
 • Φωτογραφίσεις
 • Γραφίστες
 • Κατασκευή ιστοσελίδων

Monitor & Measure

Παρακολούθηση & μέτρηση – Κάθε καμπάνια PR θα πρέπει να σχεδιαστεί αφού πρώτα κατανοήσουμε τη νοοτροπία του πελάτη, τα κανάλια επικοινωνίας του, αλλά και τον τρόπο που επιθυμεί να απευθύνεται στο κοινό – στόχος.
Η efrata παρέχει brand audits, μια σειρά από συνεχείς υπηρεσίες παρακολούθησης και μεθοδολογία μέτρησης ώστε ο πελάτης να γνωρίζει τι λέγεται για το προϊόν του, προκειμένου να υιοθετήσει κάποια από τα στοιχεία αυτά στη στρατηγική του. Brand audits – Το brand audit παρέχει μια εικόνα του πώς το κοινό αντιλαμβάνεται το προϊόν τόσο στα social όσο και στα παραδοσιακά media. Περιλαμβάνει συγκρίσεις ανταγωνισμού και την πορεία της αντίληψης του προϊόντος τους τελευταίους μήνες. Η ανάλυση δείχνει τα δυνατά και αδύναμα σημεία, τις ευκαιρίες και τις απειλές που αντιμετωπίζει το προϊόν του πελάτη.
Μonitoring services – έχουν σχεδιαστεί για να ανακαλύπτουμε: Αναφορές του πελάτη σε social και παραδοσιακά media. Θέματα με αρνητικό αντίκτυπο στο προϊόν του πελάτη, ώστε να δραστηριοποιηθεί εγκαίρως η ομάδα PR Συζητήσεις που γίνονται με θέμα το προϊόν του πελάτη, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες αυτές στην επικοινωνιακή μας στρατηγική Νέα πρόσωπα και κανάλια Η υπηρεσία παρακολούθησης της efrata βασίζεται στην επιλογή των κορυφαίων εργαλείων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων και των Radian 6, Meltwater, Vocus, Cision and Press Index. Η efrata παρέχει προσαρμοσμένα newsrolls (alerts από συνδυασμό μηχανών αναζήτησης και blogs) και dashboards για τους πελάτες της.
Measurement – η efrata μετρά την επιτυχία της καμπάνιας βασιζόμενη στην «εμπλοκή». Πόσο εμπλέκονται οι πελάτες, οι καταναλωτές, οι επενδυτές, κοκ. με το προϊόν;

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Media Training

Το media training απευθύνεται σε στελέχη που έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με τα media, ή για όσους θέλουν να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους. Πρόκειται για ένα σεμινάριο 3 ωρών που καλύπτει θέματα όπως: ποιός είναι ο χάρτης των media για το 2010, πώς να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη, πώς να διαχειριστείτε τις διαφορετικές ερωτήσεις, πώς να περάσετε το μήνυμα σας και πώς να αποφύγετε τις παγίδες σε μια συνέντευξη. Μέσω ασκήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε πραγματικές συνθήκες μια συνέντευξη.

Σεμινάρια πωλήσεων και marketing

Όλοι εργαζόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου η επικοινωνία και οι ικανότητες παρουσίασης είναι απαραίτητες, ανεξάρτητα αν η παρουσίαση γίνεται σε συνάδελφο, στο ΔΣ, σε μια ομάδα ή σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο σε ένα συνέδριο. Ενώ κάποιοι είναι άνετοι, υπάρχουν κι άλλοι που δεν είναι εύκολο να μιλάνε σε κοινό. Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας θα μπορούσε να επωφεληθεί από ένα σεμινάριο βελτίωσης των ικανοτήτων παρουσίασης. Αυτό το σεμινάριο 3 ωρών θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες όλων των επιπέδων να γίνουν πιο πειστικοί όταν μιλάνε μπροστά σε κοινό.

Τα βασικά των Social media

Twitter, Facebook, YouTube και blogs συχνά αναφέρονται ως η επανάσταση στο τοπίο των media. Πόσα όμως γνωρίζετε για την επιρροή πιθανών πελατών μέσω αυτών των καναλιών ή για τη διαχείριση της online εταιρικής φήμης; Το σεμινάριο αυτό καλύπτει τα βασικά sites και trends στο χάρτη των social media, αλλά και κάποιους τρόπους για να ξεκινήσετε.Το σεμινάριο διαρκεί 3 ώρες και θα μάθετε πώς να στήσετε ένα blog ή ένα λογαριασμό Twitter, πώς να το χρησιμοποιήσετε για να έρθετε σε επαφή με το κοινό – στόχος σας. Θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αντιληφθούν τους στόχους που έχουν θέσει.

Efrata 2019 © All Rights Reserved.